Mediji o nama

MEDIJI O NAMA - ovde izdvajamo sve reportaze i clanke o nasoj ARTGalerija.net koje su objavljene u medijima:

Dana 19.10.2009. nasa ART Galerija je bila na RTS 2 programu i predstavljena je u emisiji Interfejs evo celog clanka:

http://interfejs.tv/prilog.php?ID=5843

Prenosimo Vam zanimljiv deo clanka:

Objavljeno 18. 10. 2009. - PC Press: www.artgalerija.net

PC Press: www.artgalerija.net

www.artgalerija.net

U savremenom dobu, kada se prezentacija na internetu podrazumeva kao nešto normalno i neophodno, i umetnost postaje sve zastupljenija na srpskom webu. Slikari i umetnici, i ako specifični i pomalo osobeni ljudi, uvideli su značaj interneta i prezentovanja na njemu, kao i njegov marketinški potencijal.

U početku stidljivo , a sada sve slobodnije se predstavljaju nasoj i svetskoj internet populaciji. Pošto se živi brzo, više se nema vremena ni za odlazak u umetničke galerije, pa se i umetnine kupuju putem online prodaje i web prodavnica. Kupac udobno sedi u fotelji i sa par klikova dolazi do omiljenih slika, motiva, umetnika… naručuje umetničku sliku, zatim je slikar šalje nekom od ekspresnih službi, kupac sutra otvara vrata , plaća pošiljku i preuzima sliku koju može ponosno okačiti na zid. Nekada je ovo zvučalo kao naučna fantastika, a danas je realnost.

Posao modernih slikara vise nije prodaja, trgovina i marketing. Sada se mogu slobodno posvetiti slikanju i prepustiti trgovinu trgovcima. Sajt artgalerija.net je jedna od najvećih blkanskih online art galerija koja postoji od 2007. godine. Ovaj sajt prezentuje srpske i balkanske slikare, vajare, ikonopisce,umetnike…

Prezentovanje na njemu se plaća. Prisutno je oko 95 autora sa oko 6000 umetnina (umetničkih slika, ikona, grafika, freski, reprodukcija, statua… ), i predstavlja izuzetnu art bazu podataka za slučajne posetioce i kolekcionare. Na sajtu se prezentuju i akademski i amaterski slikari, jer cilj galerije i jeste da se svima pruži šansa i da svako predstavi svoj rad i delo, a da posetioci izaberu ono vredno i pravo! Svaki autor je predstavljen biografijom i svojim delima sa detaljnim opisom.

Ovo je jedna od retkih galerija koja daje sve kontakt podatke umetnika na uvid , kako bi sami posetioci kontaktirali slikare i direktno kupovali umetnine od njih, učće i provizija galerije ne postoji u prodaji dela. Zastupljene su sve tehnike: ulje na platnu, pastel, akvarel, gvaš… slikarstva i stilovi: realizam, nadrealizam, hipernadrealizam, impresionizam, ekspresionizam, kubizam… ART Galerija ima i edukativni karakter jer podseća na najveće srpske slikare (Uroš Predić, Paja Jovanović, Stojan Aralica, Nadežda Petrović, Milan Konjović, Đorđe Krstić itd.),naše velikane, koji nikada ne zastarevaju, već što su stariji sve su bolji, poput vina… Pored prodaje slika i umetnina težnja galerije je i promocija srpske kulture i umetnosti u svetu i kod nas.

Ceo clanak mozete procitati na: http://www.pcpress.info/zabava/art/pc-press-www-artgalerija-net/

NASLOVI.NET O NAMA:

Dana 06.07.2010. objavljen je clanak o nasem i Vasem sajtu u eminentnom casopisu: Svet Kompjutera

 

Random image

Album Tree

Google +1

Dostupni RSS izvori