Braca Djurkovic

BRACA DJURKOVIĆ BIOGRAFIJA - Slikar rodjen 1953 godine. Fakultet likovnih umetnosti završio 1982.godine, u Beogradu. Samostalno i kolektivno izlagao u zemlji i inostranstvu. Bracine slike nalaze se u mnogim privatnim kolekcijama i mnogim značajnim kompanijama u zemlji i svetu. Takodje se nalaze i u mnogim najznačajnijim institucijama u zemlji i širom sveta kao sto su sedište Ujedinjenih nacija u Ženevi, Kancelarija gradonačelnika Valestina u Grčkoj, bolnica ”Džon Hopkins” u Baltimoru, Ambasada Italije u Beogradu , u Brizbejnu-Australija itd. U Beogradu se ističe “No 10” kolektivna izložba najznačajnijih modernih srpskih slikara koji su obeležili drugu polovinu XX i prvu polovinu XXI veka, održana u Porshe audi salonu, maj 2008.godine.

"Voleo bih da stvaram slobodno bez bilo kakvih obzira i unapred postavljenih uslova. To bi za mene značilo – stvarati umetnost ne za život, već za umetnost".

“Ekspresivno, brzo slikarstvo trenutka. Autor je virtuoz u potezima četkom, u lakom, energičnom nanosu boje u željenom pravcu. Jaka energija kipti sa Bracinih slika, artikulišući pre svega figuru, koja je svedena i data gotovo samo u naznakama akcenta nanete boje.” Ivona Rajačić Barandovski, istoričar umetnosti

Agent prodaje:
prof. Darko Lazic
www.prodajaslika.info
Tel. 064/26-26-497
Tel. +381/64-26-26-497
e-mail: motornavozila@yahoo.com

Random image

Album Tree

Photo info

Google +1